Vegan σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, έτοιμη σε 20 λεπτά
H σπανακόπιτα είναι ένα από τα αλμυρά σνακ που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους ενώ είναι εύκολη στην παρασκευή της.
Η σπανακόπιτα αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες πίτες της ελληνικής κουζίνας και δεν υπάρχει σπιτικό που να μην έχει τη δική της «μυστική» συνταγή.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές που μονοπωλούν το ενδιαφέρον και αυτή τη φορά ανακαλύψαμε μια που δεν χρειάζεται φύλλο, παραμόνο μια τορτίγια ολικής άλεσης.
Η συνταγή είναι της Emily Vagia
Vegan Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο, έτοιμη σε 20 λεπτά
Υλικά:
- 1 μεγάλη τορτίγια ολικής άλεσης
- 3-4 φλ. σπανάκι κατεψυγμένο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2-3 κ.σ. τριμμένο φυτικό κίτρινο τυρί (αν θέλετε)
Για την κρέμα:
- 10 ml ελαιόλαδο
- 10 γρ. αλεύρι
- 100 ml γάλα αμυγδάλου
- αλάτι
- μείγμα μπαχαρικών
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε σωτάροντας σε λίγο ελαιόλαδο το σπανάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. 2-3 λεπτά είναι αρκετά. Προσθέστε αλάτι και μείγμα μπαχαρικών.
Σε κατσαρολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το αλεύρι. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέστε το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Ρίξτε και το αλάτι και τα μπαχαρικά. Μέσα σε 1-2 λεπτά θα έχετε έτοιμη μια κρέμα. Ανακατέψτε την κρέμα με το μείγμα σπανακιού. Προσθέστε και το τριμμένο τυρί, ανακατέψτε.
Σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος ή και σε τετράγωνο σκεύος τοποθετήστε την τορτίγια. Ρίξτε μέσα το μείγμα σπανακιού και ψήστε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Αν δείτε ότι σας αρπάζει η τορτίγια στα πλάγια καλύψτε το ταψάκι σας με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Αφήστε γύρω στα 10 λεπτά να κρυώσει και απολαύστε την πιο εύκολη σπανακόπιτα.