Κολοκυθόπιτα με 4 υλικά και χωρίς φύλλο -Η εύκολη καλοκαιρινή συνταγή
Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τα υγιεινά και ελαφριά πιάτα είναι απόλαυση και η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο πρέπει να μπει στο μενού μας.
Η κολοκυθόπιτα είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Εύκολη και λαχταριστή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και γευστικότατη.
Στην προκειμένη περίπτωση ανακαλύψαμε μια συνταγή για κολοκυθόπιτα που, εκτός από τέλεια γεύση έχει και πανεύκολη συνταγή καθώς, το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να ανακατέψεις τα υλικά και να τα βάλεις στο ταψί σου.
Ακόμη, δεν θα χρειαστείς φύλλο, κάτι που καθιστά την κολοκυθόπιτα αυτή ακόμη πιο ελαφριά και απολαυστική.
Η συνταγή είναι της Emily Vagia
Κολοκυθόπιτα με 4 υλικά και χωρίς; φύλλο -Η εύκολη καλοκαιρινή συνταγή
Υλικά:
- 4-5 κολοκυθάκια τριμμένα
- 1 αυγό
- 100 γρ. αλεύρι βρώμης
- 80 ml νερό από τα κολοκυθάκια
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- για τη γέμιση
- φέτα ή φυτική φέτα σε φέτες ή τριμμένη
- κόκκινη πιπεριά
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε τρίβοντας τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε μια πετσέτα να απορροφήσει τα ζουμιά και μετά τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ και κρατάμε το νερό από τα κολοκύθια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι βρώμης και το νερό από τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε στρογγυλό ταψάκι απλώνουμε το μισό μείγμα κολοκυθιού, βάζουμε από πάνω τη γέμιση της κολοκυθόπιτας, δηλαδή τη φέτα και την κόκκινη πιπεριά και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.