Φωτογραφία: unsplash/@micheile

Σουφλέ ζυμαρικών χωρίς κρέμα γάλακτος -Εύκολο και γρήγορο, δεν έχεις φάει καλύτερο

Ένα σουφλέ ζυμαρικών μπορεί να φέρει μια ολόκληρη παρέα πιο κοντά σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι και η συνταγή αυτή είναι ό,τι πρέπει.

Αν ψάχνεις τι θα μαγειρέψεις σήμερα, ή στο επόμενο κάλεσμα φίλων και οικογένειας στο σπίτι, χωρίς να ταλαιπωρηθείς αλλά με εγγυημένα αποτελέσματα, ένα σουφλέ ζυμαρικών είναι ιδανική επιλογή.

Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε μια από τις ευκολότερες συνταγές για σουφλέ ζυμαρικών και εκείνο που δίνει έξτρα πόντους είναι πως δεν θα χρειαστείς κρέμα γάλακτος.

Η συνταγή είναι από το Live Kitchen και αξίζει να το δοκιμάσεις.

Σουφλέ ζυμαρικών χωρίς κρέμα γάλακτος -Εύκολο και γρήγορο, δεν έχεις φάει καλύτερο

Υλικά

  • 500 γρ ζυμαρικά ριγκατόνι
  • 2 κτγ αλάτι
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 100 γρ ζαμπόν
  • 3 φέτες μπέικον(60 γρ)
  • 100 γρ τυρί μοτσαρέλα
  • 100 γρ τυρί ρεγκάτο
  • 500 γρ γάλα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 1 κτγ αλάτι

Για το πασπάλισμα του πυρέξ

  • ελαιόλαδο
  • φρυγανιά
  • Πυρέξ 25χ30 εκ.

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αλάτι στο νερό που βράζει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε να ναι al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ . Προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το ζαμπόν και το μπέικον.

Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι και τα μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά. Σε ένα πυρέξ 25χ30 αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε φρυγανιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , το γάλα , το γιαούρτι , το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο πυρέξ την μισή ποσότητα ζυμαρικών , την μισή ποσότητα από το ζαμπόν και το μπέικον και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Τα Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας.

Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία προσθέτοντας τα υπόλοιπα ζυμαρικά , το ζαμπόν μαζί με το μπέικον και τα υπόλοιπα τυριά. Αφού τα πατήσουμε τα περιλούζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180.