Φωτογραφία: shutterstock

Εύκολη συνταγή για λαχταριστή μελόπιτα χωρίς φύλλο

Όταν μιλάμε για παραδοσιακές γλυκές πίτες, το μυαλό μας γεμίζει με γεύσεις και μυρωδιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μια ζεστή, φουρνιστή, πεντανόστιμη πίτα είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσουμε τον ουρανίσκο μας και να ζεστάνουμε την καρδιά μας! Ψάχνοντας για πρωτότυπες ιδέες για γλυκές πίτες, εμείς βρήκαμε μία υπέροχη συνταγή για μελόπιτα του σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Το μέλι είναι αγαπημένο προϊόν στην ελληνική κουζίνα και αποτελεί σταθερή παρουσία στο τραπέζι του πρωινού, ενώ όπως αποδεικνύει η εν λόγω συνταγή μπορεί να γίνει και ο τέλειος πρωταγωνιστής σε μία γλυκιά αλλά και θρεπτική λιχουδιά με πλούσια γεύση.

Υλικά

  • 500 γρ. ανθότυρο ανάλατο
  • 200 γρ. μέλι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεσαία αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σκεύος:

  • λίγο βούτυρο
  • λίγο σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο, με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψάκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 45-50 λεπτά. Τέλος, γαρνίρουμε όπως είναι καυτή με μέλι και ξηρούς καρπούς.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: