angel cake

Σοκολατένιο «κέικ των Αγγέλων»: Αφράτο και ελαφρύ σαν σύννεφο

Το κέικ είναι ίσως το πιο αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων. Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι.

Τρώγεται το πρωί ή το απόγευμα μαζί με το ρόφημά μας, ακόμη και μετά το φαγητό σαν επιδόρπιο.

Είναι αφράτο, με απαλή γεύση και πλούσιο άρωμα. Ό,τι πρέπει για τις λιγούρες!

Ψάχνοντας την ιδανική συνταγή για ένα νόστιμοσπιτικό κέικ, βρήκαμε μια απίθανη για σοκολατένιο angel cake.

Το «κέικ των Αγγέλων» είναι ελαφρύ σαν σύννεφο, με χαμηλά λιπαρά και πολύ υγιεινό. Μπορείς, έτσι, να απολαύσεις και δεύτερο κομμάτι χωρίς τύψεις!

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις αμέσως:

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. ασπράδια αυγού
  • 160 γρ. γλυκαντικό
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. κακάο πικρό
  • 12 γρ. baking powder
  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γλυκαντικό.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι στα ασπράδια, αναμειγνύοντας σιγά-σιγά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 40-45 λεπτά.
  • Βγάζουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε.

Έτοιμο! Καλή απόλαυση!