σκορδόψωμο

Σκορδόψωμο με μπαγκέτα: Εύκολο και λαχταριστό ορεκτικό

Κάνει κρύο και το φαγητό είναι μια ζεστή απόλαυση για εμάς.

Αυτές τις ημέρες μαγειρεύουμε στο σπίτι καθώς ο χιονιάς μας έκλεισε μέσα. Οι ευφάνταστες συνταγές έχουν την τιμητική τους.

Ψάχνοντας για λαχταριστές ιδέες, πέσαμε πάνω στην συνταγή του Γιώργου Τσούλη για σκορδόψωμο με μπαγκέτα.

Είναι μια απίθανη ιδέα για εύκολο και γρήγορο ορεκτικό. Γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, με απλά υλικά και είναι τέλειο για να το απολαύσεις τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 μπαγκέτα
  • 20 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κύβο κότας χωρίς αλάτι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πασπάλισμα:

  • Τυρί gouda, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C αέρα.
  • Τοποθετούμε τη μπαγκέτα στον πάγκο εργασίας και με ένα μαχαίρι την κόβουμε κάθετα στη μέση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το σκόρδο, το βούτυρο, το θυμάρι, το μαϊντανό, το μπούκοβο, το τυρί gouda, τον κύβο, αλατοπιπερώνουμε, λιώνουμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Αλείφουμε και τις 2 φέτες μπαγκέτας με το μείγμα βουτύρου καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε με το τυρί gouda και για ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  • Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com