κριθαρόσουπα

Λαχταριστή κοκκινιστή κριθαρόσουπα για το κρύο: Θα ζεστάνει ψυχή και σώμα

Το κρύο είναι τσουχτερό και λόγω παγετού οι περισσότεροι είμαστε στα σπίτια μας.

Αφού παίξαμε με το χιόνι και δουλεύουμε από τη θαλπωρή του σπιτιού μας, αυτό που θα ολοκληρώσει την ευτυχία μας είναι ένα ζεστό φαγητό.

Τον χειμώνα πεινάμε περισσότερο και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα αχνιστό πιάτο που θα ζεστάνει την ψυχή και το σώμα μας.

Το απόλυτο comfort food των ημέρων είναι οι σούπες. Μια σουπίτσα είναι ό,τι πρέπει για σήμερα.

Συνταγές και παραλλαγές υπάρχουν πολλές, εμείς βρήκαμε όμως μια απίθανη του Γιώργου Τσούλη για την αγαπημένη μας από τα παιδικά μας χρόνια: Κοκκινιστή σούπα με κριθαράκι ή κριθαρόσουπα!

Γίνεται εύκολα και γρήγορα και είναι βάλσαμο για το κρύο.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. κριθαράκι, χοντρό
  • 300 γρ. ντομάτες, πολτοποιημένες στο multi
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

  • Φρέσκο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι με τον πελτέ και σοτάρουμε ξανά για άλλα 2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com