Μαμαδίστικα ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κοκκινιστό μοσχάρι
Η σημερινή συνταγή είναι ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κοκκινιστό μοσχάρι.
Ενα πιάτο με πλούσια γεύση και σίγουρα χορταστικό που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Εμβληματικές του ελληνικού καλοκαιριού, οι μελιτζάνες αγαπιούνται απ’ όλους τους μεσογειακούς λαούς. Άλλοτε συνδυασμένες με κρέας, άλλοτε μόνο με την ντομάτα και το κρεμμύδι κι άλλοτε μαζί με ρύζι ή ζυμαρικά, οι μελιτζάνες έχουν πολλούς τρόπους να πρωταγωνιστούν στο οικογενειακό τραπέζι.
Αυτή τη φορά θα τις συνδυάσετε με κοκκινιστό μοσχάρι που λιώνει στο στόμα. Ας δούμε την συνταγή:
Υλικά
- 5 μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι
- Ελαιόλαδο
- 1 κιλό μοσχάρι
- 300 ml κόκκινο κρασί
- 400 ml σάλτσα ντομάτας
- Ρίγανη
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
- 5 κόκκους μπαχάρι
- Αλάτι-πιπέρι
- Κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε αρκετό νερό με αλάτι για 15 λεπτά. Κατόπιν, σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Όταν πάρει χρώμα σοτάρουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε μπουκιές. Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την σάλτσα, την ρίγανη, την δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε νερό μέχρι που να καλύψει το κρέας. Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
Συνεχίζουμε προετοιμάζοντας τις μελιτζάνες. Σε καυτό ελαιόλαδο ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές τις μελιτζάνες. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κατόπιν, τυλίγουμε το κρέας με τις μελιτζάνες και βάζουμε τα ρολάκια σε ταψί. Απλώνουμε λίγη από την σάλτσα του κοκκινιστού και πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
Την συνταγή πήραμε από τις χρυσές συνταγές.