Συνταγή για ζυμαρικά με μπουγιουρντί στο πήλινο -Τυρένιο, κάθε μπουκιά απόλαυση
Αν νομίζεις πως έχεις δοκιμάσει τα πιο νόστιμα ζυμαρικά κάνεις λάθος.
Τα καλύτερα ζυμαρικά είναι στο πήλινο, ανακατεμένα με μπουγιουρντί και σε διαβεβαιώνουμε πως, η γεύση του δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.
Με μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκαμε μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές και αναφερόμαστε φυσικά στα ζυμαρικά με μπουγιουρντί, στο πήλινο.
Σε πολύ λίγο χρόνο και συγκεκριμένα σε 20 λεπτά το φαγητό σου θα έχει μαγειρευτεί στο φούρνο ενώ ο χρόνος προετοιμασίας είναι μόνο πέντε λεπτά.
Αν λοιπόν ετοιμάζεσαι για κάποια μάζωξη στο σπίτι, αυτό το φαγητό θα σε βγάζει από τη δύσκολη θέση ενώ θα ενθουσιάσει όλους σου τους φίλους.
Η συνταγή είναι από το live-kitchen.gr
Ζυμαρικά με μπουγιουρντί στο πήλινο
Για τα ζυμαρικά
- 100 γρ ζυμαρικά βίδες
- Αλάτι
Για το μπουγιουρντί
- 1 μικρή ντομάτα
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 150 γρ τυρί φέτα
- Ρίγανη
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- Προαιρετικά μπούκοβο
- πιπέρι
- Τυρί Μοτσαρέλα
- Για το πασπάλισμα
- 100 γρ τυρί μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στην συσκευασία και προσθέτουμε αλάτι στο νερό που βράζει. Κόβουμε την ντομάτα και την βάζουμε σε φέτες στον πάτο από το πήλινο.
Κόβουμε την πράσινη πιπεριά και προσθέτουμε το τυρί φέτα ,την ρίγανη, το μπούκοβο , το πιπέρι ,το ελαιόλαδο και την τριμμένη μοτσαρέλα. Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 180 c.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια την τριμμένη μοτσαρέλα.
Ξαναψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.