Ροδακινόπιτα με υπέροχο άρωμα -Αφράτη με πλούσια γεύση
Η ροδακινόπιτα μπορεί να μην είναι ένα σύνηθες γλυκό, άπαξ και τη δοκιμάσεις όμως δεν θα μπορείς να ξεχάσεις την υπέροχη γεύση της.
Μπορείς με κάθε φρούτο και κάθε αρωματικό να φτιάξεις ένα υπέροχο κέικ, ή πίτα, όπως ακριβώς την έχεις φανταστεί, η ροδακινόπιτα ωστόσο είναι πέρα από κάθε φαντασία.
Έχει υπέροχο άρωμα, και πλούσια γεύση, αφράτο ζυμάρι και είναι απολαυστική.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε την απόλυτη συνταγή του καλοκαιριού, εύκολη και γρήγορη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Η συνταγή είναι από το xrysessyntages.gr
Ροδακινόπιτα με υπέροχο άρωμα
Υλικά
- 2 αυγα
- 100 γρ Ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 100 ml ηλιέλαιο
- 100 ml γάλα
- 200 γρ αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 150 γρ ροδάκινα
Για την επικάλυψη
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ Ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το ηλιέλαιο το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, σταδιακά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε για λίγο στο μίξερ να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αν ο χυλός μας φανεί πολύ παχύρρευστος προσθέτουμε +20 ml γάλα. Κατόπιν στρώνουμε σε φόρμα 28 cm , αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια και κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες (μπορούμε να βάλουμε φρέσκα ροδάκινα η κομπόστα).
Τοποθετούμε τις φέτες με την σειρά πάνω στο μείγμα και έπειτα σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια της ροδακινόπιτας την crumble ζύμη. Ψήνουμε στους 180c για 40′.Βγάζουμε την ροδακινόπιτα απο τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.