Υγρό κέικ σοκολάτας, χωρίς αλεύρι και χωρίς μίξερ -Εύκολη και γρήγορη συνταγή
BOVARY ⸻ 05 SEP 2022
Το κέικ σοκολάτας είναι το ιδανικό επιδόρπιο που πρέπει να υπάρχει στο σπίτι για κέρασμα, καθώς είναι εγγυημένο ότι θα ενθουσιάσει του καλεσμένους κάθε ηλικίας.
Ωστόσο, ένα επιτυχημένο κέικ βασίζεται πέραν από τη γεύση και στην τέλεια υφή, η οποία πολλές φορές είναι δύσκολο να επιτευχθεί.
Για να έχετε ένα σίγουρο αποτέλεσμα, ακολουθήστε κατά γράμμα την παρακάτω συνταγή που προτείνει η Τζούλι Ορφανού. Αυτό το μαλακό και υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και μάλιστα χωρίς μίξερ!
Υλικά
- 300 γρ κρέμα γάλακτος
- 260γρ σοκολάτα κουβερτουρα
- 2 αυγά + 2 κρόκους
- 150γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε τετραγωνάκια. Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος την αδειάζουμε στο μπολ με τη σοκολάτα και αφήνουμε λίγη ώρα να λιώσει μόνη της.
- Σε ξεχωριστο μπολ σπάμε 2 αυγά και 2 κρόκους επιπλέον. Στο μπολ με τα αυγά προσθέτουμε την άχνη και χωρίς καθυστέρηση ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
- Πάμε πίσω στο μπολ με το γάλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί με το γάλα.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Ψήνουμε σε στρογγυλή αντικολλητική φόρμα διαμετρου περιπου 20 εκ στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Το κέικ είναι πολύ μαλακό και υγρό. Είναι τέλειο ζεστό μαζί με παγωτό!