Πέννες φούρνου με λουκάνικα και πιπεριές: Λαχταριστό πιάτο, θα γλείφεις τα δάχτυλά σου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 18 JUN 2021
Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα, που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία. Ποιος δεν αγαπά, άλλωστε ένα ζεστό, λαχταριστό πιάτο με ζυμαρικά;
Για εμάς τους pasta lovers, είναι το απόλυτο comfort food.
Μεγαλώσαμε τρώγοντας μακαρόνια με κιμά, ενώ πλέον οι επιλογές μας έχουν επεκταθεί και σε πιο ιδιαίτερα και πολύπλοκα πιάτα.
Βρήκαμε μια υπέροχη συνταγή που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Πέννες φούρνου με λουκάνικο και πιπεριές.
Λαχταριστό, πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο. Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. πέννες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το λάδωμα ταψιού
- 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 3 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους τριμμένα στον τρίφτη
- 3 λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτί χυμός ντομάτας 500 ml
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- 1/4 ματσάκι βασιλικού, χοντροκομμένο
- 450 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί προβολόνε
- ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πέννες.
- Το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε σε λαδωμένο σκεύος διαστάσεων 23×33 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 3-5 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Σβήνουμε τα λαχανικά με το κρασί, το αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου να εξατμιστεί μερικώς και προσθέτουμε το ντοματοχυμό και το πελτέ με τη ζάχαρη διαλυμένα σε 3/4 φλ. τσαγιού νερό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά για να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
- Ρίχνουμε το μείγμα σάλτσας λαχανικών του τηγανιού στο σκεύος με τις βρασμένες πέννες.
- Προσθέτουμε το βασιλικό και τα κομματάκια μοτσαρέλας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί προβολόνε και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά.
- Το αφαιρούμε από το φούρνο το αφήνουμε για 5 λεπτά να «σταθεί» το γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το sintayes.gr