πατσαβουρόπιτα

Πατσαβουρόπιτα -Η πανεύκολη, λαχταριστή συνταγή με απλά υλικά

Αν ένα πιάτο θεωρείται το πιο παραδοσιακό, αυτό είναι αναμφισβήτητα οι πίτες.

Αλμυρές, γλυκές, με γέμιση, με διάφορα υλικά, όλες είναι λαχταριστές και αχνιστές.

Και μπορεί να θεωρείς ότι είναι όλες μπελαλίδικες και χρονοβόρες, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν είναι έτσι.

Υπάρχουν πίτες με λίγα υλικά που γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα.

Η πατσαβουρόπιτα είναι μία από αυτές.

Πρόκειται για μια εύκολη τυρόπιτα που γίνεται χωρίς να ανοίξεις φύλλο και με απλά και λίγα υλικά για γέμιση.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φύλλο κρούστας Βηρυτού (12 φύλλα)
300 γρ. φέτα
220 γρ. καλαμποκέλαιο ή λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη

Για τη γέμιση:

2 αυγά μεγάλα
200 γρ. ανθότυρο
240 ml. γάλα
2 κουταλιές αλεύρι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε τα φύλλα κρούστας να ξεπαγώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C στον αέρα.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι για να λιώσει.

Αλείφουμε ένα ταψάκι με το βούτυρο. Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα δάχτυλά μας.

Απλώνουμε ένα φύλλο πάνω στον πάγκο εργασίας και ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Ρίχνουμε λίγη φέτα στην επιφάνεια του φύλλου.

Σουρώνουμε το φύλλο σαν πλισέ και το τοποθετούμε στο ταψί.

Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα τοποθετώντας κάθε νέο φύλλο δίπλα στο προηγούμενο.

Ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε την πατσαβουρόπιτα στον φούρνο για ένα δεκάλεπτο.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε το ανθότυρο και θρυμματίζουμε με ένα πηρούνι.

Προσθέτουμε το αλάτι, τις δυο κουταλιές αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.

Βγάζουμε την πατσαβουρόπιτα από τον φούρνο και ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε την πατσαβουρόπιτα για ακόμα ένα μισάωρο μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το ixomageiremata.gr