Φωτογραφία: shutterstock

Γιαουρτόπιτα με φέτα -Η παραδοσιακή συνταγή που πάει τη γεύση σε άλλο level

H γιαουρτόπιτα είναι ένα παραδοσιακό φαγητό με μοναδικά ελαφριά και συνάμα πλούσια γεύση.

Αυτή η κλασσική και γευστική πίτα με βάση το γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή για ένα βραδινό τραπέζι με την οικογένεια ή την παρέα μας, όταν θέλουμε να χορτάσουμε αλλά και να αποφύγουμε να φάμε ένα γεύμα που θα μας βαρύνει.

Η πλούσια γεύση του θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους και σίγουρα δε θα μείνει ούτε ψίχουλο! Σε περίπτωση που είστε τυχεροί και περισσέψει κάποιο κομμάτι μπορείτε να το πάρετε εύκολα μαζί για κολατσιό στη δουλειά ή το σχολείο. Πρόκειται, για μία πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και με ιδιαίτερα ανάλαφρη γεύση, ωστόσο πολύ πλούσια σε αρώματα.

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη με λίγα και απλά υλικά. Δεν θα σας πάρει πολλή ώρα για να τη φτιάξετε ενώ το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα επιτυχημένο.

Υλικά

  • 300 γρ τυρί κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • 100 γρ φετά
  • 4 αυγά
  • 250 γρ γιαούρτι
  • 120 γρ αλεύρι
  • 1 κουτ μπέικιν πάουντερ
  • βούτυρο
  • λάδι
  • Πιπερι

Εκτέλεση

  • Τρίβεις την κεφαλογραβιέρα στον τρίφτη.
  • Το τυρί φέτα θρυμματίζεται.
  • Ανακατεύουμε το τυρί φέτα και το κίτρινο τυρί, και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γιαουρτι.
  • Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά, προσθέτουμε το πιπέρι.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος και πάνω λίγο λάδι και βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τη συνταγή πήραμε από το xrysoskoufaki.gr