Πανεύκολη συνταγή για φέτα σε φύλλο -Ετοιμάζεται σε 15 λεπτά και είναι πεντανόστιμη
Καλοκαιράκι, παραλία, ηλιοθεραπεία και μεγάλη όρεξη.
Οι βόλτες μας στη θάλασσα, ειδικά όταν υπάρχουν και μπόμπιρες στην οικογένεια, πρέπει είναι εξοπλισμένες με αντηλιακό, ομπρέλα θαλάσσης και σνακ. Θέλουμε ευκολία και πρακτικότητα, γι' αυτό βρήκαμε μια πανεύκολη συνταγή με φέτα σε φύλλο που θα ενθουσιάσει όχι μόνο εσένα, αλλά και τα μικρά παιδιά.
Αυτό το σνακ από τον σεφ Γιώργο Τσούλη είναι ιδανικό για πρωινό, αλλά και για την θάλασσα. Θέλεις μόνο 5 λεπτά για να το προετοιμάσεις και 15 λεπτά για να το φτιάξεις.
Το ατού της συνταγής είναι το τραγανό φύλλο του και η ζεστή φέτα στην καρδιά του. Μπορείς να την φτιάξεις στο τηγάνι, αλλά και στον φούρνο, ανάλογα τις προτιμήσεις σου. Ας τη δούμε:
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φέτα, κομμένη σε 5 ίσες φέτες
5 φύλλα κρούστας
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Σουσάμι
Παπαρουνόσπορος
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τα φύλλα με τη μικρότερη πλευρά να κοιτάει προς τα εμάς. Κατόπιν, τοποθετούμε ένα κομμάτι φέτα στη μέση του κάτω μέρους του πρώτου φύλλου, διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε, ρολάροντας το φύλλο, σχηματίζοντας έτσι ένα φάκελο. Για να κλείσει πιο εύκολα το πάνω μέρος, το βρέχουμε ελαφρώς με νερό κι έπειτα, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα 4 υπόλοιπα φύλλα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και η θερμοκρασία να έχει περάσει στη φέτα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Τέλος, σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι, παπαρουνόσπορο και μέλι.
Τip: Μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, αν δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε.
Την συνταγή πήραμε από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.