crème brulee

Crème brulée με 4 υλικά -Η πανεύκολη συνταγή του Γιώργου Τσούλη είναι ποίημα

Κανείς μας δεν μπορεί να αντισταθεί στις μικρές λιχουδιές.

Ένα γλυκό είναι ό,τι πρέπει για να νιώσουμε καλύτερα μετά από μια κουραστική ημέρα.

Το καλοκαίρι θέλουμε ένα λαχταριστό γλυκό που μπορούμε να απολαύσουμε το απόγευμα στο μπαλκόνι με τον καφέ μας.

Μια crème brulée είναι ιδανική και πεντανόστιμη. Βρήκαμε την απίθανη συνταγή του Γιώργου Τσούλη που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα και μάλιστα με μόλις 4 υλικά.

Το γνωστό γαλλικό γλυκό περιέχει μέλι και είναι ελαφρύ και γευστικότατο.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. μέλι

250 ml πλήρες γάλα

2 medium αυγά

4 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Για το κάψιμο:

Καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να φτάσει τους 80°C.

Περνάμε το μείγμα από σήτα και το αδειάζουμε σε 4 μπολ. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μια πετσέτα και γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό, μέχρι τη μέση.

Ψήνουμε στους 180°C αέρα για 15 λεπτά και κατόπιν αφαιρούμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και καίμε με το φλόγιστρο.

Σερβίρουμε τις creme brulee κατευθείαν.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com