Φωτογραφία: Shutterstock

Πανεύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ και χωρίς ταλαιπωρία -Λαχταριστή, θα κάνει θραύση

Η νέα χρονιά πάντα ξεκινά πιο γλυκά με ένα κομμάτι βασιλόπιτας, πόσο μάλλον αν αυτή είναιφουλ γευστική και απολαυστική.

Μια αφράτη βασιλόπιτα είναι πάντα δελεαστική και είναι αλήθεια πως οι σπιτικές συνταγές είναι πάντα καλύτερες. Εκτός από την υπέροχη γεύση τους, ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι πως καθώς την ετοιμάζουμε το σπίτι μοσχοβολά, τι γίνεται όμως αν η συνταγή είναι δύσκολη και κάπως έχεις αργήσει να την ετοιμάσεις;

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την πιο εύκολη συνταγή για λαχταριστή βασιλόπιτα. Δεν χρειάζεται μίξερ και δεν θα σε ταλαιπωρήσει καθόλου ενώ από όλους θα ακούσεις τα καλύτερα.

Η συνταγή είναι από το sintayes.gr

Πανεύκολη βασιλόπιτα της τελευταίας στιγμής -Χωρίς μίξερ

Υλικά

  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • 5 γρ. μαχλέπι
  • 6 αυγά
  • 130 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 220 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • αμύγδαλα φιλέ για τη διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτετε τις βανιλίνες και το μαχλέπι και τα αναμιγνύετε καλά με σύρμα. Σε άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα και το ηλιέλαιο και τα ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε το μείγμα αυγών μέσα στο μπολ με το μείγμα αλευριού και τα αναμιγνύετε πρώτα με το σύρμα και κατόπιν με μια μαρίζ. Τέλος προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα λείο ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα μέσα σε τσέρκι ή σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 26-28 εκ. στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Βυθίζετε μέσα και το “φλουρί” σας και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του “βγει” στεγνή.

Ξεφουρνίζετε τη βασιλόπιτά σας τη μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει και μετά την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Μόλις κρυώσει καλά την πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη, αναγράφοντας το έτος όπως θα δείτε πιο κάτω στο βίντεο, και τη διακοσμείτε με το φιλέ αμυγδάλου.