Το τέλειο σνακ για το γραφείο ή το σχολείο -Πανεύκολα μάφιν με σπανάκι και φέτα
Όταν θέλεις κάτι να τσιμπήσεις, κάνεις δεκάδες σκέψεις. Να πάρω ένα τοστάκι; Μια σαλάτα; Και τα δύο μαζί; Στην πραγματικότητα αν είσαι στο γραφείο και δεν έχεις φροντίσει για ταπεράκι, καταφεύγεις στη λύση του εύκολου, γρήγορου και σχετικά πρόχειρου φαγητού.
Αν όμως έχεις φροντίσει από το Σαββατοκύριακο (που έχεις λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο) να προετοιμάσεις τα σνακ της εβδομάδας, τότε θα δεις πως το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο. Όπως στην περίπτωση αυτών των πεντανόστιμων μάφιν με σπανάκι και φέτα που μπορείτε να παίρνεται κάθε μέρα μαζί σας στο γραφείο. Γίνονται πανεύκολα. Δεν χρειάζονται καν μίξερ και σε χορταίνουν.
Είτε για πρωινό είτε απλά ως σνακ αυτά τα υπέροχα μάφιν θα γίνουν ο καλύτερός σας φίλος. Είναι μεγάλη λιχουδιά και αρέσει στα παιδιά (να πώς θα φάνε λαχανικά). Γίνονται στο τσακ μπαμ, ψήνονται μέσα σε 20'.
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Υλικά
200 γρ. σπανάκι (κομμένο)
200 γρ. φέτα ή λευκό τυρί
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
80 ml ελαιόλαδο
300 ml γάλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε με ελαιόλαδο τα χαρτάκια που θα βάλετε στο ειδικό ταψάκι για τα μάφιν. Ανακατέψτε αρχικά τα στερεά, αλεύρι και αλάτι και στη συνέχεια σε διαφορετικό σκεύος τα υγρά, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα.
Θρυμματίστε τη φέτα και βάλτε τη μαζί με το σπανάκι στο μπολ με τα υγρά, ανακατέψτε.
Μόλις τα υλικά ανακατευτούν, προσθέστε το αλεύρι. Στη συνέχεια ανακατέψτε καλά, κάνοντας μια ωραία ζύμη. Βάλτε τη ζύμη στο ειδικό ταψάκι για τα μάφιν και ψήστε για περίπου 20'.
Τα μάφιν σας είναι έτοιμα και πεντανόστιμα!