Pancakes μήλου με βρώμη και σιρόπι σφενδάμου -Η υγιεινή και εύκολη συνταγή που θα φτιάχνετε συνέχεια
Τα pancakes ή αλλιώς οι τηγανίτες, είναι ένα από τα πιο εύκολα σνακ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Σε όλες τις παραλλαγές τους τα pancakes είναι λαχταριστά, όταν όμως η γευστική απόλαυση συνδυάζεται και με την υγιεινή διατροφή τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερο.
Χωρίς περιττή ζάχαρη και συντηρητικά αλλά και χωρίς αλεύρι, τα pancakes μήλου με βρώμη εκτός από θρεπτικά είναι και πανεύκολα για να τα φτιάξει κανείς ενώ αποτελούν ιδανικό σνακ για το πρωί αλλά και για το απόγευμα.
Pancake μήλου με βρώμη και σιρόπι σφενδάμου -Η υγιεινή και εύκολη συνταγή που θα φτιάχνετε συνέχεια
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- ¾ φλιτζάνι βρώμη
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν ή αμύγδαλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1¾ φλιτζάνια γάλα
- 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 μεσαίο μήλο
- Γιαούρτι (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τα πεκάν, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε το αυγό, το γάλα, τις 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου και τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεσαίο μπολ. Έπειτα ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα ταψί ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Αλείφουμε με λάδι και τοποθετούμε 2 φέτες μήλου, σε απόσταση μεταξύ τους, μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά, περίπου 2 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από το μείγμα πάνω από τα μήλα και αφήνουμε μέχρι το κάτω μέρος να πάρει χρώμα και να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμη και η άλλη πλευρά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε τις τηγανίτες με γιαούρτι και σιρόπι σφενδάμου.