Φωτογραφία: Shutterstock

Capri Torta: Το πεντανόστιμο ιταλικό κέικ λεμονιού -Ζουμερό και πανεύκολο

Τα κέικ είναι πάντα μια εύκολη και έξυπνη λύση αν θέλει κανείς να έχει πάντοτε ένα γλυκό σνακ στο σπίτι, χορταστικό και ιδανικό, τόσο για πρωινό, όσο και για σνακ στο γραφείο και το σχολείο.

Το ιταλικό κέικ με λεμόνια είναι πεντανόστιμο και εύκολο, με λίγα υλικά και σίγουρα τα αρώματά του θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Το «μαγικό» συστατικό της συνταγής είναι φυσικά τα λεμόνια, τα οποία είναι λιωμένα και δίνουν στο κέικ μας αξεπέραστη γεύση και άρωμα.

Παρακάτω θα δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής και, εκτός από το μείγμα του κέικ και τα υλικά του σιροπιού, για το γαρνίρισμα (αν θέλετε) μπορείτε να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη.

Capri Torta: Το πεντανόστιμο Ιταλικό κέικ λεμονιού, έτοιμο στο λεπτό

Υλικά

  • 350 γρ. αμύγδαλα τριμμένα σκόνη
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 3 μεγάλα λεμόνια

Για το σιρόπι

  • χυμό από δύο λεμόνια
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 50 γρ. Ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λεμόνια για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Παίρνουμε το λεμόνια τα κόβουμε στη μέση βγάζουμε τα κουκούτσια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ με την υπόλοιπη ζάχαρη. Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τα λιωμένα λεμόνια και το μπέικιν πάουντερ.

Ψήνουμε στούς 160-170C για μία περίπου ώρα. Εάν θέλουμε σιροπιάζουμε πριν κόψουμε τα κομμάτια μας ή αφού κόψουμε κάθε κομμάτι ρίχνουμε από μία κουταλιά σιρόπι.