Αφράτη και λαχταριστή ομελέτα φούρνου με λουκάνικο: Το ιδανικό καλοκαιρινό πιάτο
Από μικρά παιδιά λατρεύαμε να τρώμε τα αυγά που μας έφτιαχναν η μαμά και η γιαγιά μας, σε κάθε πιθανή βερσιόν!
Μια από αυτές είναι και η ομελέτα -διαχρονικά ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα, που μπορούμε να απολαύσουμε είτε ως πρωινό είτε ως κυρίως γεύμα.
Είναι αφράτη, λαχταριστή και μπορείς να προσθέσεις διάφορα υλικά και να γίνει ακόμα πιο νόστιμη.
Αν, όμως, θες κάτι πιο υγιεινό υπάρχει η ομελέτα φούρνου, η πιο ελαφριά εκδοχή της κλασικής ομελέτας. Ουσιαστικά, δεν την τηγανίζεις στο λάδι, οπότε είναι σίγουρα πιο light και λιγότερη λιπαρή, ώστε να την απολαμβάνεις χωρίς τύψεις.
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για αφράτη και πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με λουκάνικο. Είναι πανεύκολη και γίνεται μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
- 2-3 λουκάνικα χωριάτικα ή Φρανκφούρτης
- 6 αυγά
- 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε την πιπεριά, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε, ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε ένα τηγάνι με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμα τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε καλά τα αυγά σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας να χτυπάμε. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα λουκάνικα.
- Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, παρμεζάνα, μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε τις 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C και ψήνουμε περίπου για 20 λεπτά.
Σερβίρoυμε. Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το chefoulis.gr