Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς -Πεντανόστιμος και πανεύκολος
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα γλυκό που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Μάλιστα, μπορείτε να τον απολαύσετε και κατά τις περιόδους νηστείας.
Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές παραλλαγές, με σοκολάτα,πορτοκάλι ή και λεμόνι ωστόσο η σημερινή συνταγή είναι η πιο διαδεδομένη και απολαυστική από όλες.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε βήμα βήμα τη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο που θα φτιάξετε στο πι και φι, χωρίς ζυγαριά.
Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς
Υλικά
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
- 3 κούπες ζάχαρη
- Σταφίδες
- Αμύγδαλα
- 4 κούπες νερό
- 2 ξυλάκι κανέλας
- 3 γαρίφαλα
- 4 φέτες πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν και ρίχνουμε ολόκληρες τις φέτες πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά μας. Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε γρήγορα και σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε τις σταφίδες και α αμύγδαλα. Μετά από 10 περίπου λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μείγμα της ζάχαρης αφού έχουμε αφαιρέσει τα μπαχαρικά.