Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας με 3 υλικά
BOVARY ⸻ 28 NOV 2022
Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πλέον εύκολα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις στο πι και φι και να έχεις πάντα ένα δροσερό και λαχταριστό γλύκισμα για κάθε στιγμή της ημέρας.
Η σοκολατένια υφή του σε συνδυασμό με το τραγανό μπισκότο απογειώνουν τη γεύση του και προσφέρουν απόλαυση σε μικρούς και μεγάλο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνταγή που βρήκαμε από την ιστοσελίδα του σεφ Πάνου Παπαδάκη συμπεριλαμβάνει ένα ακόμη υλικό που δημιουργεί έναν αξεπέραστο, «άχαστο» συνδυασμό: την μπανάνα.
Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα «πάντρεμα» γεύσεων με εγγυημένη επιτυχία. Με 3 μόνο υλικά και μια εύκολη παρασκευή, σε λίγα λεπτά θα έχεις έτοιμο έναν λαχταριστό κορμό σοκολάτας
Υλικά
- 500 γρ μπισκότα digestive
- 500 γρ κουβερτούρα
- 500 γρ ώριμες μπανάνες
Προαιρετικά: Ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Πολτοποιούμε τις ώριμες μπανάνες σε έναν πολυκόφτη.
- Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα digestive σε ένα μπολ σε ακανόνιστα κομμάτια.
- Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα και τα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Σε μια φόρμα 28χ12 εκ. τοποθετούμε μπόλικη μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 1/2 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε προαιρετικά ινδοκάρυδο.