Νηστίσιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο -Το ιδανικό συνοδευτικό για τη Σαρακοστή
Το Bovary σας προτείνει την ιδανική συνταγή σπανακόπιτας για τη Σαρακοστή!
Με τη Σαρακοστή να έχει μπει για τα καλά, αναζητούμε νόστιμες και θρεπτικές συνταγές για να συνοδέψουν τα νηστίσιμα πιάτα μας.
Η συγκεκριμένη σπανακόπιτα που μας προτείνει το mrsoupe.com, έχει πανεύκολη προετοιμασία και είναι πλήρως νηστίσιμη! Χαμηλή σε υδατάνθρακες και χωρίς γλουτένη, η σπανακόπιτα χωρίς φύλλο μπορεί να γίνει σε στρογγυλό ταψάκι, ταψάκι τάρτας ή μαντεμένιο τηγάνι!
Αντικαθιστούμε το αυγό με νηστίσιμο λιναρόσπορο!
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει αυγό, αντικαθιστώντας το με λιναρόσπορο. Ο λιναρόσπορος είναι ένα πολύ καλό, νηστίσιμο υποκατάστατο για το αυγό: Για κάθε 1-2 αυγά που έχει η συνταγή σας, μπορείτε να βάλετε 1 κ.σ. λιναρόσπορο διαλυμένο σε 3 κ.σ. νερό.
Συγκεκριμένα, βάζουμε σε ένα μπολ 1 κ.σ. λιναρόσπορο και 3 κ.σ. νερό, αφήνουμε τον λιναρόσπορο να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά και μετά, τον προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Δείτε παρακάτω την συνταγή για τέλεια σπανακόπιτα χωρίς φύλλο!
Υλικά
280 γρ. σπανάκι
2 κ.σ. λιναρόσπορο ή chia seeds + 6 κ.σ. νερό
2μιση φλ. τυρί φέτα νηστίσιμη
1 κ.γ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
Αλείψτε με ελαιόλαδο το ταψάκι σας.
Το πιο σημαντικό από όλα είναι να μην έχει κοτσάνια το σπανάκι σας. Ψηλοκόψτε το όσο περισσότερο μπορείτε.
Σε ένα τηγάνι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και το σπανάκι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Στο μεταξύ ανακατέψτε όλα τα άλλα υλικά σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά, ριξτε τα μέσα στο ταψάκι σας και ψήστε στους 190 βαθμούς για 30-40 περίπου λεπτά.