To μυστικό για τέλεια μακαρόνια με κιμά -H συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά που έχεις δοκιμάσει ποτέ
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας δείχνει το μυστικό για τα τέλεια κλασικά μακαρόνια με κιμά.
Τα μακαρόνια με κιμά είναι ίσως το πιο διαχρονικό, μαμαδίστικο πιάτο στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Το αγαπημένο πιάτο είναι εμπνευσμένο από μια από τις πιο γνωστές, παραδοσιακές συνταγές της Ιταλικής κουζίνας που έχει τις ρίζες της στη Μπολόνια, στη Βόρεια Ιταλία.
Ο λόγος για την ακαταμάχητη μακαρονάδα ραγού αλά Μπολονέζ, η οποία έγινε δημοφιλής σε όλο τον κόσμο για την υπέροχη γεύση της.
Εμείς βρήκαμε μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμη μακαρονάδα με κιμά με εγγυημένη επιτυχία, από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.
To μυστικό για τέλεια μακαρόνια με κιμά -H συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά που έχεις δοκιμάσει ποτέ
Υλικά
700 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι, βρασμένα
Για τον κιμά:
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 ξύλο κανέλας
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή κονκασέ
- 200 ml ζωμό κοτόπουλο ή νερό
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει, και προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και με το σύρμα χειρός σπάμε τα κομμάτια του κιμά και τον αφήνουμε για 7-8 λεπτά να καβουρδιστεί πολύ καλά.
Θέλουμε να μην έχει καθόλου υγρά και ο κιμάς να έχει σπάσει, χωρίς να έχει γίνει κομμάτια. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον πελτέ, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αδειάζουμε μέσα τη ντομάτα, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και τσεκάρουμε το αλατοπίπερο.Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Την συνταγή πήραμε από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.