Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για στιφάδο κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα -Το πιο λαχταριστό κυριακάτικο πιάτο

Ένα από τα πιο νόστιμα και απολαυστικά φαγητά στα οικογενειακά τραπέζια είναι σίγουρα το στιφάδο.

Κι ενώ το κουνέλι στιφάδο είναι ένα από τα πιο γνωστά κυριακάτικα πιάτα, μια πιο light παραλλαγή της συνταγής είναι εκείνη με το κοτόπουλο.

Αποτελεί ένα φαγητό έξτρα απολαυστικό και πεντανόστιμο, με το κοτόπουλο να λιώνει στο στόμα και τα κρεμμυδάκια να δίνουν την απαραίτητη γλυκάδα στο πιάτο.

Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη ενώ το φαγητό θα είναι έτοιμο σε 1μιση ώρα. Μπορείτε να συνοδέψετε με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου, ρύζι ή και μια πλούσια δροσιστική σαλάτα.

Συνταγή για στιφάδο κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα -Το πιο λαχταριστό Κυριακάτικο πιάτο

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο
  • 1 μισή κιλό μικρά κρεμμύδια
  • 500γρ. ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. αλμυρό πελτέ ντομάτας
  • Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. κρασ. κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. μυλόξυδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 4 φύλλα δάφνη
  • 3 μεσαία μπαχάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια. Σε μία πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές το κοτόπουλο.

Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε τον πελτέ, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και τσιγαρίζουμε έως να σβήσουμε με το κρασί και το ξύδι. Βάζουμε και το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, μαζί με το ζουμί του και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το μπαχάρι και τη δάφνη, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για περίπου 1μιση ώρα, με την κατσαρόλα σκεπασμένη ενώ προσέχουμε αν πιει όλο το νερό και χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε έξτρα αλάτι αν θέλουμε.