Η μυστική συνταγή του θρυλικού Café Azul για δροσερή σαγκρία -Ιδανική για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού
Τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα δροσιστικό ποτό.
Το απόλυτο, καλοκαιρινό ποτό θα λέγαμε ότι είναι η σαγκρία. Αυτό το ισπανικό, δροσερό, φρουτώδες κρασί με το κατακόκκινο χρώμα που σαγηνεύει τη γεύση και τις αισθήσεις.
Ένα ποτήρι παγωμένο κρασί με φρούτα που μπορείς να απολαύσεις στο μπαλκόνι σου. Πόσο μάλλον όταν αυτό είναι homemade.
Συνταγές και παραλλαγές υπάρχουν πολλές, καμία όμως σαν και αυτή τη μυστική συνταγή από το Πόρτλαντ του Όρεγκον.
Πρόκειται για τη συνταγή του θρυλικού μεξικάνικου Café Azul και του Bar Avignon. Η Nancy Hunt σέρβισε το «μαγικό της ελιξίριο» εκεί για πάνω από 2 δεκαετίες και πρόσφατα μοιράστηκε την κρυφή της συνταγή με το κοινό.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και πώς θα την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
2 πορτοκάλια, τεμαχισμένα
2 λεμόνια, τεμαχισμένα
1 κούπα ζάχαρη
4 μπουκάλια φρουτώδες, κόκκινο κρασί
1 κούπα triple sec
Χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι
Φέτες από εσπεριδοειδή, για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα κομμένα πορτοκάλια και λεμόνια με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το triple sec και τον χυμό πορτοκαλιού.
Σερβίρουμε με παγάκια και γαρνίρουμε με φέτες από εσπεριδοειδή.
Στη υγειά σας!