Μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες

Μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες λουκούμι -Η απόλαυση σε άλλο level

Ένα από τα φαγητά που σίγουρα μας θυμίζουν τα κυριακάτικα τραπεζώματα των παιδικών μας χρόνων είναι οι μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες!

Λουκούμι, που λιώνουν στο στόμα, με τις πατάτες που συνοδεύουν θεσπέσια την κάθε μπουκιά. Οι χοιρινές μπριζόλες αποτελούν τον απόλυτο πρωταγωνιστή των πιο πετυχημένων τραπεζιών -και όχι άδικα. Είναι απόλυτα γευστικές, αν μαγειρευτούν σωστά προσφέρουν μια γαστρονομική εμπειρία άλλου επιπέδου και είναι από τις πιο αγαπημένες συνταγές μικρών και μεγάλων.

Κλασική συνταγή, μαμαδίστικη που λέμε, τη λατρεύουμε και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα -ειδικά σε περιπτώσεις που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε είναι η τέλεια λύση.

Βρήκαμε μια πολύ ωραία συνταγή του Γιώργου Τσούλη:

Μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες:

ΥΛΙΚΑ

  • 240 ml λευκό κρασί
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 5 πατάτες
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 λεμόνια, τον χυμό τους
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τη μουστάρδα μέσα σε ένα μικρό μπολάκι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.

Σε ένα σκεύος που να χωράει τις μπριζόλες ρίχνουμε το κρασί, το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το σκόρδο αφού πρώτα το κόψουμε σε λεπτές φέτες, τη ρίγανη και το χυμό λεμόνι.

Αλατίζουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε μέσα στο μείγμα για τουλάχιστον 2 ώρες. Σε αυτό το διάστημα τοποθετούμε το σκεύος με τις μπριζόλες στο ψυγείο.

Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Παράλληλα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.

Μεταφέρουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες σε ένα ταψί μαζί με όλη τη μαρινάδα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ανοίγουμε μερικές τρύπες με ένα μαχαίρι και βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για 20 λεπτά.

Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C, ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

Στη μέση αυτού του χρόνου αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες μια φορά για να πάρουν χρώμα και από την άλλη μεριά.