Μπουγάτσα

Λαχταριστή μπουγάτσα με καραμελωμένα μήλα: Το τέλειο κολατσιό για το γραφείο και το σχολείο

Ένα γλυκό είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Ένα γλυκό, λαχταριστό σνακ είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό, που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια τον καφέ μας.

Τι θα έλεγες για μια πεντανόστιμη, αφράτη μπουγάτσα; Ψάχνοντας για μια γλυκιά πίτα, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για μπουγάτσα με καραμελωμένα μήλα!

Τα μήλα αυτή την εποχή είναι φρέσκα και προσφέρονται για απολαυστικά γλυκά.

Η συνταγή είναι όσο λαχταριστή ακούγεται και γίνεται πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις.

Τα υλικά είναι απλά και η διαδικασία εύκολη και γρήγορη. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

Για τα μήλα:

  • 5 μήλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • κανέλα τριμμένη

Για την κρέμα βανίλια:

  • 70 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 φύλλα σφολιάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 700 γρ. γάλα. Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα να βράσει.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο για να λιώσει και ρίχνουμε τα μήλα για να βράσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν.
  • Στο γάλα που βράζει ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε για να πήξει η κρέμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν μαλακώσουν τα μήλα, ρίχνουμε κανέλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά για να σταματήσει ο βρασμός.
  • Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε την κρέμα και απλώνουμε τα μήλα και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο.
  • Ψήνουμε στους 170C στον αέρα για 35-40 λεπτά.

Έτοιμη! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το sotiriaamor.blogspot.com