Λαχταριστή μπουγάτσα με καραμελωμένα μήλα: Το τέλειο κολατσιό για το γραφείο και το σχολείο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 04 OCT 2021
Ένα γλυκό είναι πάντα μια καλή ιδέα.
Ένα γλυκό, λαχταριστό σνακ είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό, που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια τον καφέ μας.
Τι θα έλεγες για μια πεντανόστιμη, αφράτη μπουγάτσα; Ψάχνοντας για μια γλυκιά πίτα, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για μπουγάτσα με καραμελωμένα μήλα!
Τα μήλα αυτή την εποχή είναι φρέσκα και προσφέρονται για απολαυστικά γλυκά.
Η συνταγή είναι όσο λαχταριστή ακούγεται και γίνεται πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις.
Τα υλικά είναι απλά και η διαδικασία εύκολη και γρήγορη. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
Για τα μήλα:
- 5 μήλα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- κανέλα τριμμένη
Για την κρέμα βανίλια:
- 70 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 2 φύλλα σφολιάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 700 γρ. γάλα. Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα να βράσει.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο για να λιώσει και ρίχνουμε τα μήλα για να βράσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν.
- Στο γάλα που βράζει ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε για να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν μαλακώσουν τα μήλα, ρίχνουμε κανέλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά για να σταματήσει ο βρασμός.
- Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε την κρέμα και απλώνουμε τα μήλα και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Ψήνουμε στους 170C στον αέρα για 35-40 λεπτά.
Έτοιμη! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το sotiriaamor.blogspot.com