μους σοκολάτας βαζάκια

Μους σοκολάτας με 2 υλικά: Το ελαφρύ επιδόρπιο-απόλαυση για τον ουρανίσκο

Ένα γλυκό την ημέρα είναι ό,τι πρέπει για να διώξει τις σκοτούρες και την κούραση της καθημερινότητας.

Ένα ελαφρύ γλυκάκι είναι ιδανικό, καθώς δεν θέλουμε ούτε να μας βαραίνει ούτε να μας φουσκώνει.

Μια μους σοκολάτας είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Είναι ελαφριά, αέρινη, με κρεμώδη υφή και απαλή γεύση που φέρνει απόλαυση στον ουρανίσκο.

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο για την τέλεια ιδέα, πέσαμε πάνω σε μια απίθανη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για μους σοκολάτας με μόλις δύο υλικά!

Είναι vegan καθώς δεν χρησιμοποιεί ούτε γάλα, ούτε αυγά, light και σούπερ υγιεινή. Δεν χρειάζεται ζάχαρη, αν θέλεις, όμως, μπορείς να προσθέσεις προαιρετικά.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις: 

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. ρεβίθια σε νερό (1 κονσέρβα)
  • 250 γρ. κλασική κουβερτούρα

Προαιρετικά

  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Μια βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, σουρώνουμε την κονσέρβα με τα ρεβίθια και κρατάμε το νερό.
  • Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα το νερό από τα ρεβίθια, προσθέτοντας προαιρετικά την ζάχαρη και την βανίλια.
  • Μετά από 5-7 λεπτά χτυπήματος, το ρεβιθόνερο θα έχει αποκτήσει την υφή και τη δομή μιας σφιχτής μαρέγκας.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα (αν θέλουμε πιο αέρινη υφή στην μους, χρησιμοποιούμε τα 200 γρ. της κουβερτούρας).
  • Όταν λιώσει η κουβερτούρα, την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αμέσως μετά, προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με την μαρίζ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μους.
  • Τέλος, μοιράζουμε σε σκεύη της επιλογής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το dimitriosmakriniotis.gr