Μακαρονόπιτα

Λαχταριστή ζυμαρόπιτα χωρίς φύλλο: Πανεύκολη και γρήγορη, γίνεται στο πι και φι

Το πιο λαχταριστό σνακ του χειμώνα είναι αναμφισβήτητα οι πίτες.

Ζεστές και αχνιστές πίτες από τον φούρνο, με πενταντόστιμα, εκλεκτά υλικά του τόπου μας, μια πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο μας.

Αλμυρές ή γλυκιές, τραγανές ή αφράτες, με φύλλο ή χωρίς, όλες είναι τόσο γευστικές που δεν μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε.

Και μπορεί να πιστεύεις ότι οι πίτες είναι δύσκολες και χρονοβόρες, υπάρχουν όμως πολλές συνταγές και παραλλαγές χωρίς φύλλο που είναι απίθανες.

Βρήκαμε μια υπέροχη συνταγή για ζυμαρόπιτα ή αλευρόπιτα, που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα. Θα χρειαστείς μόνο μερικά απλά υλικά που μπορεί να έχεις ήδη στην κουζίνα σου και λίγα λεπτά από τον χρόνο σου.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα αμέσως να την φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε ξανά.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και αναμειγνύουμε.
  • Θρυμματίζουμε τη φέτα και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ρίχνουμε τέλος και το πιπέρι.
  • Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Προσθέτουμε στην επιφάνεια λίγη θρυμματισμένη φέτα και λάδι.
  • Ψήνουμε στους 200C για 40-45 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!