Κορμός

Mωσαϊκό στην light εκδοχή του -Με λίγες θερμίδες, χωρίς ζάχαρη, φουλ γεύση

Τις θερμίδες πολλοί εμίσησαν, τα γλυκά ουδείς! Μπορεί να προσέχουμε τη σιλουέτα μας, δεν μπορούμε να αντισταθούμε όμως σε ένα λαχταριστό γλυκάκι.

Για να μην έχουμε τύψεις ωστόσο, μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό της αρεσκείας μας στην light εκδοχή του. Λίγες θερμίδες και καθόλου ενοχές!

Αυτή η συνταγή για μωσαϊκό light είναι ό,τι πιο αθώο μπορεί να περάσει από το μυαλό σου, όταν νιώσεις ότι θες ένα γλυκάκι. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, χωρίς αυγά!

Το μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας ή σαλάμι είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά ψυγείου που έφτιαχνε η μητέρα μας. Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε την πανεύκολη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. πτι μπερ ολικής άλεσης

250 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

250 γρ. κουβερτούρα

20 αμύγδαλα ωμά, ξεφλουδισμένα

1 βανίλια

Κονιάκ ή ρούμι

Μωσαϊκό/ Φωτογραφία: Shutterstock

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ραντίζουμε με το ποτό της επιλογής μας.

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλα.

Σκεπάζουμε και από πάνω καλά με λαδόκολλα πατώντας το μείγμα για να κάτσει. Αλλιώς μπορούμε να τυλίξουμε το μείγμα σε ρολό για να γίνει κορμός. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 4-5 ώρες.

Κόβουμε ένα κομμάτι κάθε φορά που θέλουμε να το απολαύσουμε με τον καφέ μας!