Τηγανητά κολοκυθάκια

Το μυστικό για να φτιάξεις τηγανητά κολοκυθάκια σαν της ταβέρνας

Καλοκαίρι χωρίς τηγανητά κολοκυθάκια δεν γίνεται!

Βρήκαμε την συνταγή που θα μπορέσεις να φτιάξεις τα πιο τραγανά κολοκυθάκια που έχει φάει ποτέ. Θα είναι τόσο τέλεια σαν της ταβέρνας!

Τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια είναι τόσο νόστιμα και τόσο δημοφιλή, ιδίως στις ταβέρνες, ώστε πολλές φορές συναγωνίζονται ακόμα και τις τηγανητές πατάτες.

Απολαυστικά, ιδανικά για τα μεσημέρια στην ταβέρνα μαζί με φίλους, με ούζο ή απλά ένα δροσερό αναψυκτικό, τα κολοκυθάκια συνοδεύουν θεσπέσια ψάρια ή κρέας ή τρώγονται σκέτα, με γιαούρτι (ή τζατζίκι για τους πιο παραδοσιακούς).

Το μυστικό για να φτιάξεις τηγανητά κολοκυθάκια σαν της ταβέρνας

Το μυστικό όμως για να γίνουν πολύ τραγανά τα κολοκυθάκια σας είναι στην προετοιμασία τους. Αν θέλετε να κάνετε τα κολοκυθάκια σας τραγανά και πεντανόστιμα, όπως σας τα σερβίρουν σε μια καλή ταβέρνα, χωρίς περιττά λάδια και με κουρκούτι, τότε η λύση είναι μία: κουρκούτι με μπύρα.

Ας δούμε την συνταγή:

Υλικά

  • 6 κολοκυθάκια
  • 350 ml μπύρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ αλεύρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
Το μυστικό για να φτιάξεις τηγανητά κολοκυθάκια σαν της ταβέρνας

Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε τη μπύρα σε μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και λίγο πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό.
  3. Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30΄.
  4. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε ροδέλες...
  5. Στη συνέχεια, τα ταμπονάρουμε σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.
  6. Βουτάμε μια μια φέτα κολοκυθιού στο χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  7. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν.
  8. Και κάτι άλλο: μην πάρετε καλή μπύρα για το κουρκούτι κρατήστε την για μετά μαζί με αυτό το μεζέ...

Τη συνταγή πήραμε από το cookpad.com.