Φτιάξε τις πιο τραγανές τηγανητές μελιτζάνες -Kαλύτερες από πατάτες τηγανητές
Οι πιο νόστιμες και τραγανές μελιτζάνες είναι σε αυτή την συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.
Φτιάξε τις πιο τέλειες νόστιμες και τραγανές τηγανητές μελιτζάνες, καλύτερες και από ταβέρνας!
Οι μελιτζάνες είναι ένα από τα πιο λαχταριστά και θρεπτικά λαχανικά που μπορεί κανείς να απολαύσει. Οι παραλλαγές είναι πολλές, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην τηγανιτή εκδοχή τους.
Άλλωστε, δεν το έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι τα πρώτα πιάτα που τελειώνουν ακόμη και στην ταβέρνα είναι αυτά με τα τηγανητά λαχανικά;
Φτιάξε τις πιο τραγανές τηγανιτές μελιτζάνες -Kαλύτερες από πατάτες τηγανιτές
Υλικά
- 2 λίτρα νερό
- 2 κτσ αλάτι
- 1 κτσ λευκό ξίδι
Για το μείγμα
- 4 μελιτζάνες
- 125 γρ ψιλό σιμιγδάλι
- 200 γρ καλαμποκάλευρο
- 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 1,5 κτσ πάπρικα γλυκιά
- 2,5 κτσ αλάτι
- 1 κτγ ρίγανη
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Για το dressing
- 200 γρ γιαούρτι
- 1 κτσ μουστάρδα
- Λίγο άνηθο
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το νερό ,το αλάτι ,το λευκό ξίδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε σε ροδέλλες τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Σε ένα πυρέξ προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι,το καλαμποκάλευρο , το αλεύρι γ.ο.χ , την γλυκιά πάπρικα, το αλάτι ,την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Παίρνουμε λίγες κάθε φορά μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε μέσα στο μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε μιά μία μελιτζάνα κάθε φορά και την βουτάμε γρήγορα σε ένα μπολ με νερό και έπειτα στο καυτό λάδι.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις μελιτζάνες. Τις βουτάμε στο νερό πριν από το τηγάνι διότι με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται το μείγμα πάνω στην μελιτζάνα και γίνονται πιο τραγανές.
Τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε με dressing βάζοντας σε ένα μπολ γιαούρτι ,μουστάρδα και λίγο άνηθο ανακατεύοντας τα.
Την συνταγή πήραμε από το Live Kitchen.