Μηλοπιτάκια, φωτογραφία: pexels

Γρήγορα μηλοπιτάκια: Πανεύκολη συνταγή με μόνο 2 υλικά

Η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που όλοι αγαπούν. Μικροί και μεγάλοι αγαπούν τόσο τη γεύση, όσο και την υφή της.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο θα βρει κανείς πολλές συνταγές, από κέικ μήλου, μηλόπιτες με φύλλο και κραμπλ, ωστόσο εκείνες που ξεχωρίζουν λίγο περισσότερο από όλες είναι οι εύκολες, με λίγα υλικά και γρήγορες παρασκευές.

Αυτή τη φορά ανακαλύψαμε μια συνταγή για ατομικά μηλοπιτάκια με μόνο δύο υλικά, ένα μήλο κομμένο σε φέτες και ένα φύλλο σφολιάτας, το οποίο θα «αγκαλιάσει» τις φέτες μήλου και θα πάρει ένα τέλειο χρώμα, τραγανή υφή και τέλεια γεύση.

Η συνταγή είναι από την Emily Vagia και θα δείτε ότι, αφενός είναι πανεύκολη, αφετέρου είναι πεντανόστιμη.

Δείτε τη συνταγή για τα μηλοπιτάκια

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 μήλο κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κόψετε σε φέτες το μήλο σας. Βγάλτε τα κουκούτσια, απλώστε το φύλλο σφολιάτας και κόψτε σε λωρίδες.

Πάρτε μια λωρίδα σφολιάτας και αρχίστε να την περνάτε από την τρύπα που υπάρχει στο κέντρο της φέτας του μήλου.

Κάνε το ίδιο με όλες τις φέτες μήλου, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 15-20 λεπτά. Μπορείτε να αλείψετε με αυγό το ζυμάρι σας και αν θέλετε για έξτρα γεύση να πασπαλίσετε με ζάχαρη.