Συνταγή για γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και καραμέλα- Γίνεται πανεύκολα
Τα γλυκά ψυγείου είναι λαχταριστά και νόστιμα, με εύκολες συνταγές και υλικά που υπάρχουν ήδη στις κουζίνες μας.
Έπειτα από μια έρευνα ανακαλύψαμε μια συνταγή για το πιο ωραίο γλυκό ψυγείου με καραμέλα και φρυγανιές.
Η γεύση του έχει κάτι το ιδιαίτερο χάρη στη βάση της καραμέλας ενώ η εκτέλεση της συνταγής είναι πανεύκολη.
Η συνταγή είναι από το syntagestisgogos και άπαξ και τη δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε πως είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά.
Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και καραμέλα
Υλικά
- φρυγανιές τόσες ώστε να καλύψουν ένα τετράγωνο ταψί 28χ21 ζάχαρη
- 3 κ.σολυπας γεμάτες νερό
- 1/2 τσαγιού γάλα
- 4 τσαγιού φρέσκο γάλα
- 1/2 φλ.τσαγιού εβαπορέ
- άνθος αραβοσίτου 6 κ. σούπας γεμάτες με γεύση βανίλια
Για το σιρόπι
- 270ml νερό
- 255ml ζαχαρη
- 1 κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση,το αφήνουμε 2-3 λεπτά
και στην συνεχεία το ρίχνουμε επάνω στις φρυγανιές όπου έχουμε στρώσει στο ταψάκι μας.
Για την κρεμά ,βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τις 3 κ. σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς καβουρντίζοντας την ζάχαρη μέχρι να γίνει σχεδόν μαύρη.
Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το 1/2 φ. τσαγιού νερό, και το ξαναβάζουμε στην φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η καραμέλα,και το αδειάζουμε σε ένα φλιτζάνι.
Σε 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κρύο γάλα προσθέτουμε τις 6 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά άλλα 2 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα και 1/2 φλ. γάλα εβαπορέ. Προσθέτουμε το διαλυμένο ανθός αραβοσίτου και τη διαλυμένη καραμέλα, ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει και στην συνεχεία καλύπτουμε τις σιροπιασμένες φρυγανιές.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα αν θέλουμε και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.