Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο –Λαχταριστή και πανεύκολη, λιώνει στο στόμα
Η μελιτζανόπιτα είναι μια από τις πιο εύκολες και λαχταριστές πίτες, ένα φαγητό που εύκολα μπορεί να φτιάξει κάποιος για ένα Κυριακάτικο τραπέζι.
Η μελιτζανόπιτα είναι μια από τις πίτες που εύκολα μπορεί κανείς να φτιάξει, είτε κάποια καθημερινή για το lunch box του γραφείου, είτε το Σαββατοκύριακο για τα οικογενειακά τραπέζια.
Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ τις μελιτζάνες και τα υπόλοιπα υλικά θα τα έχεις σίγουρα στην κουζίνα. Τα μυρωδικά δίνουν τα απαραίτητα αρώματα και φυσικά το γεγονός ότι η συνταγή αυτή δεν έχει φύλλο την κάνει ακόμη πιο λαχταριστή.
Η συνταγή είναι από τον Πάνο Παπαδάκη και το Live Kitchen
Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο – Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- Λίγο μαιντανό
- Φύλλα δυόσμου
- 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 3 μέτρια αυγά
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ γιαούρτι
- 300 γρ τυρί φέτα
- 3 κτγ μπέικιν πάουντερ
- 1 κτγ αλάτι
Για το πασπάλισμα
- 40 γρ βούτυρο(παγωμένο)
- 100 γρ γραβιέρα τυρί
Εκτέλεση
Κόβουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, τον μαϊντανό, τα φύλλα δυόσμου και τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ.
Ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα αυγά και σπάμε με τα χέρια μας το τυρί φέτα. Ανακατεύουμε ελαφρώς όλα τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα ταψί 36 εκ. με λαδόκολλα προσθέτουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180.
Αφαιρούμε το ταψί και τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο και το τυρί γραβιέρα και το ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.