Μακαρόνια με σάλτσα - πανεύκολη συνταγή

Μακαρόνια με σάλτσα: πανεύκολη και γρήγορη συνταγή

Τα μακαρόνια με σάλτσα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και εύκολες συνταγές που υπάρχουν!

Χρησιμοποιώντας φρέσκες ντομάτες, μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας, σπιτική σως που θα μας κάνει να γλείφουμε τα δάχτυλά μας!

Δοκιμάστε λοιπόν αυτή τη συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα από τους New York Times!

Μακαρόνια με σάλτσα: Διαβάστε παρακάτω την πανεύκολη συνταγή.

Αρχικά επιλέγουμε τις καλύτερες ντομάτες από το σούπερ μάρκετ. Προτιμάμε τις ντομάτες με παχύ δέρμα και έντονο κόκκινο χρώμα, ώστε να φτιάξουμε μια πεντανόστιμη σάλτσα με έντονο και φωτεινό χρώμα.

Στη συνέχεια, κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε, αν θέλουμε, τους σπόρους. Τρίβουμε την ντομάτα σε έναν τρίφτη λαχανικών και μαζεύουμε την τριμμένη ντομάτα σε ένα μπολ. Πετάμε την φλούδα και συνεχίζουμε.

Βάζουμε τον χυμό της ντομάτας σε μια χαμηλή κατσαρόλα στη δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο, πάστα ντομάτας, σκόρδο και βασιλικό. Περιμένουμε να βράσει το μείγμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Περιμένουμε να μειωθεί η σάλτσα στο μισό και να παχύνει. Αυτό παίρνει περίπου 10 με 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειαστεί. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη και διατηρείται στο ψυγείο έως και 5 ημέρες!

Εν τω μεταξύ, έχουμε ήδη βράσει τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα στα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως τα μακαρόνια σε πιάτο, προσθέτουμε περισσότερη σάλτσα και τριμμένο τυρί, και απολαμβάνουμε!

Καλή όρεξη