Πεντανόστιμη μαρμελάδα από ρόδι -Πανεύκολη συνταγή με ιδιαίτερη γεύση
Η εποχή του ροδιού έφτασε και φέτος. Τα «χρυσά ρουμπίνια της Μεσογείου», όπως τα αποκαλούν, αυτά τα μικρά στρογγυλά μπαλάκια που κρύβει μέσα του το ρόδι, τρώγονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Στη σαλάτα, στο γιαούρτι, σε αρμυρά και γλυκά πιάτα. Γίνονται χυμός, λικέρ ή μαρμελάδα και είναι πολύ θρεπτικά και καλά για την υγεία μας.
Η μαρμελάδα ροδιού είναι μια πολύ καλή εναλλακτική αν έχεις βαρεθεί την κλασσική της φράουλας.
Η απίθανη συνταγή που δοκιμάσαμε είναι πολύ εύκολη και γίνεται γρήγορα.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
3 ποτήρια νερού χυμός φρέσκου ροδιού
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι ρώγες ροδιού
Χυμός από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό ροδιού και την ζάχαρη για να βράσουν.
Αφήνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 20-25 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ρώγες από το ρόδι και τον χυμό του λεμονιού και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα (πόσο πηχτό ή αραιό το θέλουμε).
Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας.
Διατηρούμε τα βάζα σε δροσερό μέρος.
Απολαμβάνουμε όποτε επιθυμούμε.