Μαροκινά pancakes

Baghrir: Τα μαροκινά pancakes γίνονται με σιμιγδάλι και είναι σαν σφουγγαράκια

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, λέει ο σοφός λαός και έχει δίκιο. Χρειαζόμαστε κάτι χορταστικό για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας αλλά και να μας δώσει ενέργεια για να την βγάλουμε.

Και μπορεί να μην απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας brunch έξω, μπορούμε όμως να φτιάξουμε στο σπίτι ευφάνταστα πιάτα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το καλύτερο εστιατόριο.

Μια συνταγή που μας ξετρέλανε και ανακαλύψαμε πρόσφατα είναι τα Baghrir, τα μαροκινά pancakes. Είναι αφράτα, ζουμερά και μάλιστα πολύ ελαφριά, με πολλές μικρές τρύπες σαν σφουγγαράκια!

Γίνονται με σιμιγδάλι καιτα απολαμβάνουμε με μέλι ή σιρόπι. Η παραδοσιακή συνταγή είναι πολύ εύκολη και λαχταριστή!

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

2 ½ κούπες ζεστό νερό
½ κ.σ. ξηρή μαγιά
1 κούπα σιμιγδάλι
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια πρέζα αλάτι
½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, αναμειγνύουμε το νερό, τη μαγιά, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε για να φουσκώσει, για περίπου 30 λεπτά.
Το μείγμα θα γίνει λεπτό και όχι παχύ, όπως στα κλασσικά pancakes.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μισή κούπα από το μείγμα. Το μείγμα θα απλωθεί σε όλο το τηγάνι.
Μικρές τρύπες θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην επιφάνεια.
Αφήνουμε να ψηθεί καλά για περίπου δύο λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε με όλο το μείγμα, μέχρι να φτιάξουμε όλα τα pancakes μας.
Σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο και μέλι ή σιρόπι.
Καλή απόλαυση!