Μαρμελάδα φράουλα με 3 υλικά, χωρίς καθόλου ζάχαρη -Ζουμερή και νόστιμη
Στην ερώτηση «Τι φρούτο είναι η άνοιξη;» η απάντηση είναι μονόδρομος: η κόκκινη και λαχταριστή φράουλα.
Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο νόστιμο από ένα βάζο με σπιτική μαρμελάδα φράουλα, για να την απολαύσετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή ακόμα καλύτερα με pancakes ένα κυριακάτικο πρωινό με φίλους;
Μικροί και μεγάλοι έχουμε συνδέσει τη μαρμελάδα φράουλα με τις παιδικές μας μνήμες, μια γλυκιά γεύση γεμάτη μυρωδιές και αρώματα, μια φέτα ψωμί πριν το σχολείο ή τη γιαγιά που έβαζε και μια στρώση βούτυρο από κάτω.
Μάλιστα, όταν η συνταγή δεν περιέχει ζάχαρη, την απολαμβάνεις χωρίς ενοχές. Έτσι και η παρακάτω! Στα plus, γίνεται πανεύκολα και δεν θα περάσεις χρόνο μέσα στην κουζίνα.
Δείτε τη συνταγή για τη μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη:
Υλικά
- 900 γραμμάρια φράουλες
- ¼ κσ μέλι -αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγο παραπάνω
- Από ένα λεμόνι παίρνει τον χυμό από το 1/4 και 3 κουταλάκια ξύσμα
Εκτέλεση
Ξεκινάς πλένοντας πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρώντας τα κοτσάνια τους. Τις κόβεις σε μικρά κομματάκια, τις βάζεις μέσα σε μια κατσαρόλα και αρχίζεις να τις πολτοποιείς με το χέρια για να έχει κομματάκια φράουλας. Προσθέτεις το μέλι και το ξύσμα λεμονιού και αφήνεις το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύεις με τη σπάτουλα μέχρι το μείγμα να πήξει. Λίγο πριν τη βγάλεις πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε πολύ καλά. Μόλις η μαρμελάδα κρυώσει τη βάζεις σε γυάλινο βάζο.