Λεμονάτες πατάτες στην κατσαρόλα, σαν ψητές -Πεντανόστιμο συνοδευτικό και πανεύκολο
Λεμονάτεςπατάτες στην κατσαρόλα, σαν ψητές!
Πεντανόστιμο συνοδευτικό και πανεύκολο! Υπέροχη γεύση που μπορεί να καταναλωθεί από οποιοδήποτε γεύμα.
Αλλωστε υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό από λαχταριστές πατάτες για το κρέας ή το ψάρι;
Στα οικογενειακά τραπεζώματα ή τις Κυριακές που αφιερώνουμε λίγη παραπάνω ώρα στην κουζίνα, συνήθως αφήνουμε ελεύθερη τη μαγειρική μας φαντασία. Δοκιμάζουμε νέες γεύσεις και συνταγές, αναζητούμε νέους γαστρονομικούς συνδυασμούς και χαζεύουμε για ώρα σε διάφορα sites για την απαραίτητη έμπνευση.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες γεύσεις που θεωρούνται διαχρονικές και λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μια από αυτές είναι οι πατάτες, οι οποίες γίνονται στην κατσαρόλα και είναι σαν ψητές!
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή και προπαντώς πανέυκολη από το Instagram και συγκριμένα από το προφίλ της @mediterraneanwaygr, την οποία αξίζει να δοκιμάσεις.
Υλικά
- 1kg πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 30γρ βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1κ.σ. αλάτι, μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι άχνη –
- 10 ντοματίνια
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαίντανό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια 60γρ τυρί που λιώνει
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Δες το βίντεο πώς θα φτιάξεις τη συνταγή:
Βράζουμε τις πατάτες σε βούτυρο με σκόρδο και καρύκευμα.
Προσθέτουμε από πάνω ένα τριμμένο τυρί και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Τη συνταγή πήραμε από το Instagram account mediterraneanwaygr.