κιμαδόπιτα

Εύκολη και γρήγορη κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο: Αφράτη, χαρίζει απόλαυση στον ουρανίσκο

Οι πίτες της χώρας μας είναι από τις πιο γευστικές σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα φημίζεται για τις παραδοσιακές, φουρνιστές της πίτες και είναι ένα από τα εδέσματα που επιλέγουν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι ξένοι.

Οι ζεστές πίτες από τον φούρνο, είτε τραγανές είτε αφράτες, με φύλλο ή χωρίς, γλυκιές ή αλμυρές είναι ένα ολοκληρωμένο φαγητό που μας προσφέρει όλη την γεύση που χρειαζόμαστε.

Και μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν ότι είναι μπελαλίδικες και χρονοβόρες, υπάρχουν, όμως, πολλές παραλλαγές που γίνονται εύκολα και γρήγορα.

Ψάχνοντας για την τέλεια ιδέα, πέσαμε πάνω σε μια απίθανη συνταγή για κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο. Είναι όσο λαχταριστή ακούγεται και γίνεται πανεύκολα με λίγα και απλά υλικά.

Ο κιμάς μέσα σε μια αφράτη πίτα είναι θεϊκός και λιώνει στο στόμα. Το αποτέλεσμα θα το λατρέψουν όλοι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • Μισό κιλό κιμά χοιρινό
  • 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 ξερό τριμμένο κρεμμύδι
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 φλιντζανάκι του καφέ ελαιόλαδο + λίγο για το τσιγάρισμα
  • 250 γρ. τριμμένη φέτα
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τσιγαρίζουμε το κιμά με λίγο λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Τον τοποθετούμε σε μπολ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στη μεσαία σχάρα στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά.

Έτοιμη η κιμαδόπιτα! Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το daddy-cool.gr