Λαχταριστοί και αφράτοι ρεβιθοκεφτέδες: Η πανεύκολη συνταγή που θα σε ξετρελάνει
Αγαπάμε τα κεφτεδάκια όσο κανένα άλλο φαγητό. Είναι από τα πιο μαμαδίστικα πιάτα που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε.
Κεφτεδάκια δεν είναι όμως μόνο αυτά με τον κιμά. Πλέον μπορούμε να φτιάξουμε με κάθε λογής υλικά, που είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά.
Οι ρεβιθοκεφτέδες ή αλλιώς τα γνωστά μας φαλάφελ κάνουν μεγάλο buzz τελευταία, καθώς είναι vegan και υγιεινά.
Θα τα βρεις σε πολλά street food με αραβική πίτα και χούμουςκαι σε πολλές παραλλαγές. Τι θα έλεγες, όμως, για σπιτικούς ρεβιθοκεφτέδες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι;
Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη είναι απίθανη και σούπερ εύκολη, με υλικά που διαθέτουν όλα τα νοικοκυριά.
Το αποτέλεσμα είναι λαχταριστά, αφράτα κεφτεδάκια από ρεβίθια που λιώνουν στο στόμα.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να τα φτιάχνεις:
ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 200 γρ. ψωμί, θρυμματισμένο
- 100 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλα
- 2 κ.γ. βασιλικός, ξερός
- 1 κρεμμύδι
- ½ μαϊντανό, ψιλοκομμένος
- ¼ δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το πανάρισμα:
- Αλεύρι γ.ο.χ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πάστα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα καρύδια, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, την πάπρικα, το βασιλικό, το θυμάρι, το ψωμί, το αλεύρι και με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια 30-35 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα, τοποθετούμε ταυτόχρονα μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, γεμίζουμε με ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Πανάρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με αλεύρι και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
- Αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε. Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com