Φωτογραφία: Shutterstock

Λαχταριστή γιαουρτόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

H γιαουρτόπιτα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο με μοναδικά ελαφριά αλλά συνάμα πλούσια γεύση.

Αυτή η κλασσική και νόστιμη πίτα με βάση το γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή για ένα βραδινό γεύμα που θα απολαύσουμε με την οικογένεια ή την παρέα μας, θα μας χορτάσει σίγουρα χωρίς να μας βαρύνει.

Η πλούσια γεύση του θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους και ό,τι περισσέψει από το τραπέζι μπορείτε να το πάρετε εύκολα μαζί για κολατσιό στη δουλειά ή το σχολείο την επόμενη μέρα. Πρόκειται, για μία πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και ανάλαφρη, ωστόσο πολύ πλούσια σε αρώματα.

Υλικά

  • 300 γρ τυρί κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • 100 γρ φετά
  • 4 αυγά
  • 250 γρ γιαούρτι
  • 120 γρ αλεύρι
  • 1 κουτ μπέικιν πάουντερ
  • βούτυρο
  • λάδι
  • Πιπερι

Eκτέλεση

  • Τρίβεις την κεφαλογραβιέρα στον τρίφτη.
  • Το τυρί φέτα θρυμματίζεται.
  • Ανακατεύουμε το τυρί φέτα και το κίτρινο τυρί, και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γιαουρτι.
  • Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά, προσθέτουμε το πιπέρι.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος και πάνω λίγο λάδι και βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Πήρα αυτό το υπέροχο ψησιμο από πάνω.