Πηγή: Shutterstock

Ισπανική τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με γιαούρτι -Το οικονομικό και γευστικό πιάτο που θα σε ξετρελάνει

Αν ψάχνετε ένα οικονομικό, γρήγορο και εύκολο δείπνο για τον χειμώνα, η ισπανική πίτα είναι η ιδανική επιλογή!

Ένα πιάτο που τρώγεται ζεστό ή κρύο, η ισπανική πίτα αποτελείται από απλά υλικά που οι περισσότεροι έχουν στο σπίτι τους! Μια γρήγορη προετοιμασία και λίγα λεπτά στο φούρνο αρκούν για μια γρήγορη και εύκολη, εξωτική πίτα.

Αν λοιπόν έχετε υλικά στο σπίτι που σας έχουν «μείνει», η ισπανική πίτα σας βοηθάει να τα χρησιμοποιήσετε δημιουργικά! Ακολουθήστε τη συνταγή του @homemades_gr στο Instagram και ετοιμαστείτε για μια γευστική εμπειρία.

Υλικά:

  • 4 ασπράδια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 κρόκοι
  • 180 γρ γιαούρτι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καλαμποκάλευρο
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 300 γρ τυρί λευκό
  • 2 πιπεριές ψητές
  • 50 γρ ροδέλες ελιάς
  • 150 γρ αλλαντικά (προαιρετικά)

Προετοιμασία:

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τους κρόκους με όλα τα υγρά υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι, καλαμποκάλευρο και το baking.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το θρυμματισμένο τυρί. Στο τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα απαλά.

Μεταφέρουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 20×30 στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να ροδίσει καλά.