Γεμιστά μπιφτέκια με τυρί

Ζουμερά, αφράτα και λαχταριστά μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι -Η συνταγή που δεν θα σε προδώσει ποτέ

Μπιφτέκι γεμιστό με τυρί κασέρι!

Αυτή είναι μια εξαιρετική συνταγή που δεν πρόκειται να σας προδώσει ποτέ, γι' αυτό και προτείνoυμε να τη δοκιμάσετε άμεσα.

Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν τα μπιφτέκια. Λαχταριστά, ζουμερά. Σε burger ή σκέτα με πατάτες τηγανητές, αποτελούν το «αντικείμενο» του πόθου κάθε πιστού καλοφαγά και την επιτομή του comfort food!

H συνταγή που βρήκαμε είναι από το Ιnstagram του σεφ Πέτρου Συρίγου και πρόκειται για αφράτο μπιφτέκι και λαχταριστό τυρί.

Το έχετε έτοιμο σε 30 λεπτά και όπως σημειώνει ο ίδιος πρόκειται για το πιο νόστιμο μπιφτέκι που έχετε φάει ποτέ, σαν της ταβέρνας.

Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και μπορείτε να το συνοδέψετε με την ωραιότερη λευκή σάλτσα μανιταριών που πάει με όλα! Ας δούμε τη συνταγή:

Συστατικά για μπιφτέκι γεμιστό με τυρί κασέρι

  • 1 κιλό κιμά μόσχου
  • 200 γρ ενδομυϊκό λίπος
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι
  • 2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.τ.σ φρυγανιά από αποξηραμένο ψωμί του τοστ στον τρίφτη
  • 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • Ασπράδι από ένα αυγό
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 360 γρ κασέρι για την γέμιση

Δείτε εδώ φωτογραφία:

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε ελαφρά για να βγει το μπιφτέκι μας αφράτο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Κόβουμε το κασέρι σε 3 κομμάτια (130 γρ το καθένα). Ενώνουμε δυο μαζί και βάζουμε στο κέντρο τους το Κασέρι. Στο μείγμα δεν βάζουμε καθόλου αλάτι. Θα αλατίσουμε και από τις δυο μεριές πριν το βάλουμε στη σχάρα. Καλά θα είναι να τα ψήσουμε από την κάθε πλευρά για 3 λεπτά και μετά να τα γυρίσουμε σταυρώνοντας τις γραμμές της σχάρας.

Όπως είναι ζεστά τα πασαλείβουμε με φρέσκο βούτυρο και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και φυσικά τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Tips

Τον κιμά ζητάμε να μας τον περάσουν 1 φορά από τη μηχανή του κιμά και το κομμάτι να είναι ελιά.

Το λίπος ζητάμε να μας το περάσουν 2 φορές από τη μηχανή του κιμά.

Οσο για τη λευκή σάλτσα μανιταριών θα την βρείτε εδώ.