τραγανό κοτόπουλο συνταγή

Τραγανό απ’ έξω, ζουμερό μέσα -Συνταγή για άπαιχτο κοτόπουλο με παρμεζάνα και μοτσαρέλα

Τραγανό κοτόπουλο με την πλούσια γεύση της παρμεζάνας και της μοτσαρέλας που θα σε ξετρελάνουν!

Είναι τραγανό, νόστιμο και απλό! Η συνταγή του Πέτρου Συρίγου για τραγανό κοτόπουλο με παρμεζάνα και μοτσαρέλα μάς ενθουσίασε καθώς εκτός από πολύ εύκολη, είναι έτοιμη σε 15 λεπτά, είναι και πεντανόστιμη.

Αυτή η συνταγή είναι η απόδειξη ότι μπορείς ένα στήθος κοτόπουλο να το μετατρέπεις σε άκρως γευστικό και εντυπωσιακό πιάτο.

Τραγανό απ’ έξω, ζουμερό μέσα και σε κάθε μπουκιά έχεις τη γεύση της τομάτας, της μοτσαρέλας, της παρμεζάνας και του κοτόπουλου.

To τραγανό κοτόπουλο μαγειρεύεται και στον φούρνο, αλλά και στο τηγάνι. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι πεντανόστιμο!

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 3 στήθη κοτόπουλο (200 γρ το καθένα)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 80 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλυτζάνι φρυγανιά ή πάνκο
  • 1 κ.τ.γ ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κ.τ.σ μαϊντανό
  • 1 κ.τ.γ σκόνη σκόρδο

Για τη σάλτσα τομάτας

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ συμπυκνωμένη τομάτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.τ.γ ιταλικά βότανα
  • 1 κ.τ.γ ζάχαρη

Για το ψήσιμο

  • 250 γρ μοτσαρέλα σε φέτες
  • 70 γρ παρμεζάνα
  • Βασιλικό

Για την σάλτσα τομάτας

  1. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτουμε την τομάτα, τα βότανα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου, θέλουμε να είναι δεμένη η σάλτσα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο βασιλικό.

Εκτέλεση συνταγής

Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα 2 οπότε σύνολο θα έχουμε 6 τεμάχια κοτόπουλο. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα αυγά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να μαριναριστεί. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά ή πάνκο ή συνδυασμό και των δυο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδο και βγάζουμε τα στήθη κοτόπουλο από το αυγό και τα βουτάμε ένα ένα εκεί, όπως κάνουμε το σνίτσελ.

Τηγανίζουμε σε ζεστό ηλιέλαιο για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Όταν τα κάνουμε όλα τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε σάλτσα τομάτας στο καθένα και τα σκεπάζουμε με φέτες μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Δείτε το βίντεο για να κάνετε την συνταγή βήμα βήμα:

Την συνταγή πήραμε από τον σεφ Πέτρο Συρίγο.