Φωτογραφία: shutterstock

Λαχταριστά κριτσίνια τυριού με μόλις 2 υλίκά

Tα κριτσίνια είναι ένα σνακ που πάντοτε είναι χρήσιμο να έχει κανείς στο σπίτι.

Ιδανικά για να συνοδέψουν ένα ωραίο ντιπ, μια νόστιμη σαλάτα η ουσιαστικά οποιοδήποτε γεύμα, ποιος θα περίμενε πως είναι συνάμα και τόσο εύκολα στην παρασκευή τους;

Αυτή η συνταγή για κριτσίνια με τυρί που προτείνει ο Πάνος Παπαδάκης είναι πεντανόστιμη, απλή στην εκτέλεση και το καλύτερο -χρειάζεται μολίς δύο υλικά!

Τα κριτσίνια αυτά είναι ό,τι πρέπει για το καθημερινό κολατσιό του παιδιού σας, ενώ μπορούν κάλλιστα να πρωταγωνιστήσουν και σε μια βραδιά με κρασί, αλλαντικά και καλή παρέα.

Υλικά

  • 200 γρ τυρί κεφαλοτύρι
  • 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 140 γρ νερό

Για το πασπάλισμα:

  • Κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και το ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι γ.ο.χ.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Μετράμε το κάθε κομμάτι να είναι 30 γρ.
  • Το ανοίγουμε σε μορφή στικ και το βουτάμε μέσα στο τριμμένο κεφαλοτύρι.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-18 λεπτά στους 190 c.
  • Τα πιο νόστιμα και εύκολα τυρένια κριτσίνια είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!!

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: