Κουλούρι γεμιστό με τυρί στη στιγμή -Με ψωμί του τοστ, ιδανικό πρωινό
Το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι (για κάποιους από εμάς) ο λόγος για να είμαστε κεφάτοι το πρωί.
Ενα σούπερ τραγανό απ' έξω και αφράτο μέσα, με γεμάτη, ελαστική ζύμη κουλούρι, μπορεί να μας φτιάξει όλη την ημέρα. Γι αυτό και οι περισσότεροι λάτρεις της στρογγυλής λιχουδιάς με το σουσάμι, έχουμε σταμπάρει τα (λίγα είναι η αλήθεια) καλά κουλούρια της πόλης και τα επιλέγουμε για το πρωινό μας γεύμα.
Επιπλέον, το κουλούρι είναι το ιδανικό σνακ που μπορούν να πάρουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο.
H Κρητικιά food blogger Χρύσα Γιουλούντα έρχεται να μας δώσει τη δική της συνταγή για κουλούρι Θεσσαλονίκης σε μόλις 15 λεπτά.
Η Χρύσα Γιουλούντα, Κρητικιά και παθιασμένη με την κουζίνα, διατηρεί τον λογαριασμό @chrissaiscooking στο Instagram και κατά καιρούς μας χαρίζει τις πιο νόστιμες συνταγές.
Μια από αυτές είναι το κουλούρι Θεσσαλονίκης, γεμιστό με τυρί, φτιαγμένο από ψωμί του τοστ.
Θα χρειαστείς:
- 2 φέτες ψωμί του τοστ - ολικής αλέσεως
- 2 φέτες τυρί για τοστ
- 1 αυγό
- Γάλα ίσα να χτυπήσεις το αυγό
- Αλάτι/ πιπέρι κατά βούληση
- Σουσάμι λευκό & μαύρο κόκκο
Εκτέλεση συνταγής
Κόβεις την κόρα από τις φέτες και με πλάστη ισιώνεις καλά την φέτα ψωμιού σου. Προσθέτεις το τυρί κομμένο σε λωρίδα και τυλίγεις σε ρολάκι. Mπορείς βάλεις και γαλοπούλα ή ό, τι άλλο επιθυμείς.
Το περνάς από το μείγμα αυγό- λάδι- γάλα- πιπέρι- αλάτι και μετά από τα δυο είδη σουσαμιού.
Ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 15’ μέχρι να πάρει χρώμα το σουσάμι και να ψηθεί εσωτερικά το ψωμάκι! Ιδανικά γυρίζεις τα «κουλούρια» να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
Δείτε το ποστ: